skip to Main Content

Gastchefs bij de Cercle

Gedurende de afgelopen 46 jaar hebben de vele leden van de Cercle meer dan 2400 recepten op hoog niveau gekookt. De eerste inspirator was wijlen Henk van Tienen, destijds chefkok van Chalet Royal in Den Bosch. Door hem staat de Cercle vanaf het begin bekend om het hoge niveau van de gerechten. De menucommissie stelt voor iedere  drie weken een nieuw menu samen. Nog steeds sluiten de recepten aan bij de laatste ontwikkelingen op culinair gebied.

Bekijk gastchefs

Na het overlijden van Henk van Tienen in 1991 haalt de Cercle zijn inspiratie mede uit gastlessen van creatieve topkoks.  Het is niet alleen inspirerend met hen te koken, maar vooral is het dankzij hen mogelijk als culinaire club op topniveau te blijven. De chefs van het eerste uur brachten ons de klassieke gerechten bij, de ambachtelijke bereiding van fonds en de aandacht die nodig is voor het opmaken van de borden.

Met de nieuwe generatie chefs doen de invloeden van trendy producten en de chemie hun intrede in de keuken en maakt de Cercle kennis met mousses, luchtige sauzen en smaakvolle geleien met Texturas, ontwikkeld in de keuken van El Bulli.

Trends komen, trends gaan.

Maar met aandacht en liefde voor het product zal eten altijd een feestje zijn, hoe de trend ook is. Dankzij het motto van onze gastkoks is deze passie voor eten op culinaire wijze doorgegeven aan de Cercle.

Waarvoor onze dank.

De kunst van
lekker eten!