ZEEWOLF > OP DE WIJZE VAN GERRITJE VOLLEBERGH


Ingredienten
6 personen:
600 gr zeewolffilet
2½ dl droge witte wijn
verse zeewier, ½ ltr visfond
peper en zeezout

voor de saus;
1 tomaat, 1 paprika
verse peterselie, kervel, dragon, basilixum,bieslook of fijngesneden
sjalot
sap van 1 citroen
1 dl olijfolie, 2 171 dl visfumet

Bereiding
De vis goed wassen. Van het visafwal een goede visfond maken en laten inkoken. Leg een derde deel van het zeewier in een ovenschotel. De vis inwrijven met peper en zout en op het zeewier leggen. De vis bedekken met de rest van het zeewier, de visf'ume t en de witte wijn toevoegen en het geheel in de warme oven ca. 25 minuten gaarstoven. De schotel wel afdekken met folie. Meng in een kom de geschilde en fijngehakte tomaat, met de kleingesneden paprika en gehakte kruiden Op smaak brengen met peper en zout. Aanlengen mot citroensap, olijfolie en de visfond.

Presentatie
Serveer er gekookte aardappeltjes en worteltjes bij.

Wijnsuggestie

Jaargang
1974-1975 16-03