ZALM > A LA MINUTE GEBRANDE ZALM MET MIERIKSWORT


Ingredienten
20 personen:
1 kg zalmfilet van het dikke gedeelte
1 dl soyasaus, 2 dl ketjap manis
½ dl sesamolie, sap van 4 citroenen
MIERIKSWORTELSAUS:
1 ltr. mayonaise(basisrecept)
50 gram fijngeraspte mierikswortel,
1 theel. gladde mosterd, 2 theel. citroensap
20 gram poedersuiker, 4 dl creme fraiche
1 dl. geslagen room
GARNERING:
salade van tuinkers, waterkers, ramboscheuten
basisvinaigrette

Bereiding
MIERIKSWORTELSAUS: Meng de mosterd, citroensap, mierikswortel, suiker, crème fraîche en de mayonaise in de magimix tot een redelijk dik lopende saus. Meng vervolgens met de geslagen room en breng op smaak met zout. A LA MINUTE GEBRANDE ZALM: Maak een lak van de soyasaus, ketjap manis, sesamolie en citroensap. Smeer de zalm hier goed mee in en verdeel de zalm in 20 langwerpige mootjes. Brand vervolgens demi cuit met de gasbrander. (Bestrijk tijdens het branden extra malen met de lak) Bestrooi met zeezout en peper uit de molen. SALADE: Meng de waterkers met de tuinkers en ramboscheuten en besprenkel met basisvinaigrette.

Presentatie
Schep de mierikswortelsaus op kleine bordjes, dresseer de zalmmoot. Garneer met de aangemaakte salade.

Wijnsuggestie

Jaargang
2014-2015 04-01