KAASGERECHT; TIÈDE GEITENKAAS MET SHERRY


Ingredienten
4 personen:
1 rolletje St.-Maure geitenkaas
½ dl. sherry (Alfonso Oloroso)
2 dl sherry (alfonso Oloroso om in te koken)
12 pIakjes notenbrood (1 cm dikte) >
(ter grootte van een plak stokbrood)
1 eetl. olijfolie extra vergine
3 eetl. honing
1½ dl. basisvinaigrette
1 bos rucola
12 reepjes ansjovisfilets op olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Druppel wat olie op de plakjes brood en beleg met de geitenkaas. Besmeer de geitenkaas met een likje honing. Zet de plakjes notenbrood met de kaas in de oven (ca. 5 minuten). Sprenkel er daarna wat sherry overheen. Maak de rucola aan met de basisdressing. Kook de 2 dl. sherry tot de helft in (siroopdikte)

Presentatie
Dresseer de sla op het bord. Leg hieromheen de lauwwarme toastjes met de geitenkaas. Besprenkel deze royaal met de sherrysiroop. Dresseer de reepjes ansjovis er overheen.

Wijnsuggestie
Als eerste voorgerecht een eenvoudige salade met geitenkaas, maar met een krachtige dressing. We hebben er sherry erbij geproefd, maar kozen toch voor een frisse tegenhanger, een mooie Sancerre. Zoals u weet is de Sancerre afkomstig uit het dorp Sancerre aan de bovenloop van de Loire, recht tegenover Pouily (van de Pouilly Fumé). Een kristalheldere wijn met mooie zuren en een fruitje, gemaakt van de Sauvignon Blancdruif. (Bensdorp Wijnen)

Jaargang
2009-2010 09-02