AARDBEIEN IN GROENE PEPERSAUS MET VANILLEIJS


Ingredienten
6 PERSONEN:
400 gr. verse grote aardbeien
1 dessertl. verse halfgerijpte peper-
korrels (uit blik Royal Mail)
20 gr. boter / 100 gr. suiker
scheut cointreau
scheutje crème de cassis
sap van 4 sinaasappels
roomijs volgens basisrecept

AARDBEIEN IN GROENE PEPERSAUS MET VANILLEIJS

Bereiding
Maak een roomijs volgens basisrecept. Was de aardbeien en snijd ze in de lengte in schijfjes van 1 cm. dikte. Laat de boter in een koekenpan smelten, voeg de suiker toe en laat licht carameliseren. Blus af met het gezeefde sinaasappelsap en laat dit inkoken tot dik vloeibaar. Leg de helft van de schijfjes aardbeien in de pan en voeg de gekneusde peperkorrels toe en laat dit even gaarkoken, flambeer met de cointreau. Voeg naar smaak crème de cassis toe. Voeg dan op het laatst de rest van de aardbeien toe en laat deze even mee trekken.

Presentatie
Schik op een bord een of twee bolletjes roomijs en schenk er de saus met de aardbeien overheen.

Wijnsuggestie
Elysium

Jaargang
1990-1991 16-04