(concept) OESTER , GEROOKT SPEK , UI , PETERSELIE

(concept)   OESTER   ,   GEROOKT SPEK   ,   UI   ,   PETERSELIE

Menugang Amuse

Soort Overige

Jaargang 2019-2020 03-01

Keuken Frans

Type recept 0

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten

voor 4 personen:

8 verse grote oesters (creuses) , Crumble.75 gr doorregen, gerookt slagersspek, 2 el fijngesneden platte peterselie, 1 kleine fijngesneden rode ui, 1 el panko, rasp van 1 citroen, druppeltje zonnebloemolie. Voor de presentatie: 100 gram Zeeuws spek, 1 citroen in partjes.

Bereiding

Snijd het doorregen spek voor de crumble in kleine blokjes en snijd het Zeeuws spek in blokjes,(4 x 2 cm x 5 mm dik) of in 8 dungesneden plakjes (naar wens).

Crumble:  Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze goudbruin en krokant, Snipper de rode ui en laat kort meebakken Laat goed uitlekken op keukenpapier, draai vervolgens kort met de panko, peterselie en citoenrasp pulserend in de blender.  Oesters: Steek de oesters open, snijd ze los (laat het vocht in de schelp zitten) en verdeel de crumble er over, Verwarm de grill en zet ze er kort onder  (zorg ervoor dat de crumble niet verbrandt !) De oester mag slechts licht verwarmd worden in zijn eigen vocht.

Presentatie

Zet de spekblokjes op het bord,(2 p.p.) of dresseer de spekplakjes in een toefje. Dresseer de oesters er op en serveer met een plakje citroen. Bestrooi naar wens met zwarte peper uit de molen. 

Wijnsuggestie
IN ONTWIKKELING

PDF dowloaden | Afdrukken