KINGKRAB , AARDAPPEL , KORIANDER , CHILI

KINGKRAB  ,   AARDAPPEL  ,   KORIANDER   ,   CHILI

Menugang Amuse

Soort Overige

Jaargang 2019-2020 05-01

Keuken Thais

Type recept 0

Sterren

Koud Ja

Warm Nee

Ingredienten

voor 4 personen:

Aardappelsalade: 2 vastkokende aardappelen, middelmaat (in brunoise), ½ sjalot, 4 takjes verse zeekraal, 1 lente-ui, ½ rode peper, 1 à 2 el mayonaise, 1 tl azijn. Koriander-chilisaus: 6 à 7 gr koriander, ½ Spaanse peper, ½ dl yoghurt, 1 tl limoensap, 1 tl gladde mosterd, 1 el mayonaise, ½ tl gembernat, ½ tl vissaus. Kingkrab: 80 gr uitgehaald vlees van verse(!) kingkrabpoot, ½ dl visbouillon + lekvocht kingkrabpoot, ½ Spaanse peper, 1 tl korianderzaad (gekneusd). Garnering: takjes zeekraal.

Bereiding

Koriander-chilisaus: Doe de koriander, peper, mosterd, yoghurt en het limoensap in de blender en draai in ongeveer 30 seconden fijn. Laat in de koeling uitlekken in een passeerdoek. Meng de uitgelekte kruiden met de mayonaise tot een romige saus. Breng op smaak met (weinig) gembernat en vissaus.

Aardappelsalade: Snijd de aardappels in kleine brunoise. Kook in enkele minuten beetgaar. Spoel af onder koud water en droog op een theedoek. Meng met de sjalot, verse zeekraal (goed controleren op harde stukken), de in 2 à 3 cm stukjes schuin gesneden lente-ui, fijngesneden rode peper, tl mosterd, mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kingkrab: Verwarm de uitgehaalde kingkrab kort in kokende visbouillon met het lekvocht, waaraan toegevoegd Spaanse peper en korianderzaad. Laat afkoelen in de bouillon. Haal de kingkrab uit het vocht en portioneer.

Presentatie

Schep de aardappelsalade in een decoratief glas en dresseer het krabvlees erop. Voeg de koriander-chilisaus toe. Garnering: steek hier en daar een stukje zeekraal in de saus.

Wijnsuggestie
n.v.t.

PDF dowloaden | Afdrukken