EMPING , RADICHIO , PESTO , GARNAALTJES

EMPING    ,     RADICHIO    ,   PESTO    ,    GARNAALTJES

Menugang Amuse

Soort Vis

Jaargang 2018-2019 08-01

Keuken Internationaal

Type recept 0

Sterren

Koud Ja

Warm Nee

Ingredienten

Hollandse garnalen met radicchio-pesto op empingchips


voor 10 personen:

Radicchio-pesto: 1 teentje knoflook, 25 gr geroosterde pijnboompitten, stukje radicchio van 75 gr, 1 el gekookte rode biet, flinke mespunt colorozozout (zie naslag), 2 el notenolie, 2 el neutrale olie, 35 geraspte Parmezaan, 1 el citroensap, zout.  Hollandse garnalen: 200 gr gepelde Hollandse garnalen  Empingchips: 1 zak rauwe emping (zie naslag) van FINNO.  Garnering: enkele takjes verse koriander, snufje paprikapoeder

Bereiding

Radicchio-pesto: Pel de knoflook en doe met de pijnboompitten in de foodprocessor. Maal tot gruis, voeg dan de in repen gesneden radicchio toe, samen met de in stukjes gesneden rode biet en het colorozozout. Maal alles fijn, meng er de notenolie en neutrale olie door, voeg de Parmezaanse kaas toe en draai tot een pesto. Breng op smaak met citroensap en zout.

Hollandse garnalen: Controleer de garnalen op schillen.

Empingchips:  Probeer zo groot mogelijke empings te bakken in olie op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Presentatie

Snipper de koriander grof en vermeng met de garnalen en de pesto. Verdeel de massa over de mooiste empingchips, garneer met een blaadje koriander en een snufje paprika poeder. Serveer meteen.

Wijnsuggestie
in ontwikkeling

Lia & Marijke

PDF dowloaden | Afdrukken