CEVICHE , FOREL , VENKEL

CEVICHE   ,   FOREL    ,   VENKEL

Menugang Voorgerecht

Soort Vis

Jaargang 2018-2019 07-02

Keuken Internationaal

Type recept 0

Sterren

Koud Ja

Warm Nee

Ingredienten

voor 4 personen:

2 superverse gefileerde forellen, 1 rode peper, 2 limoenen, 2 cm verse gember, 2 tl suiker, 1 bosje koriander, ½ venkelknol, 4 st venkelbloemen 

Bereiding

Voorbereiding:   Ontvel de forelfilets.  Schaaf de venkel in dunne reepjes. 

Snijd de vis in plakjes van een ½ cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd dan in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap. Rasp de gember erboven, roer de suiker en het zout erdoor. Schenk dit over de vis. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw. 

Presentatie

Verdeel de geschaafde venkel over 4 borden en schik er de ceviche op. Decoreer met de venkelbloemen.

Wijnsuggestie
Een mooi en fris gerechtje met de pittig gemarineerde vis en de anijsachtige venkel. We vonden een geschikte begeleider in het bekende Marlborough-wijngebied in Nw. Zeeland. De Bishop’s Leap is een zeer aromatische Sauvignon Blanc die a.h.w. het glas uitstuift met de smaakkenmerken van kruisbes en ook passievrucht. De wijn is jong (geoogst in ons voorjaar van 2018) fris en sappig met een lange afdronk en een heerlijk bittertje. Leverancier: Bensdorp Wijnen.

Ceviche van forel en venkel

PDF dowloaden | Afdrukken