(concept) TARTELETTE , EENDENBORST , PADDENSTOELEN

(concept)  TARTELETTE   ,   EENDENBORST     ,   PADDENSTOELEN

Menugang Amuse

Soort Overige

Jaargang 2018-2019 07-01

Keuken Internationaal

Type recept 0

Sterren

Koud Ja

Warm Ja

Ingredienten

voor 4 personen:

Kant-en-klaar hartig taartdeeg voor 4 kleine quichevormpjes ø 8 cm, 60 gr gesneden gerookte magret de canard, 300gr kleine champignons, 1 eidooier, 2 sjalotjes, paar takjes peterselie, 1 teentje geperste knoflook, 1½ dl room, klontje boter, olijfolie, verse tijm, rozemarijn, zout en peper   

Bereiding
Snijd de schoongemaakte champignons in kwarten. Bak even in olijfolie en boter met het uitgeperste knoflookteentje en de fijngesneden peterselie. Voeg na 5 minuten de room toe en laat inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen. Roer er dan de eidooier door.

Verwarm de oven op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de quichevormpjes. Werk de randjes mooi af met een vork tot een schulprandje. Meng de champignoncrème met de kleingesneden gerookte magret en verdeel over de quichevormpjes. Draai er wat extra peper over en bestrooi met de verse tijmblaadjes. Bak af in 20 à 25 minuten of tot goudbruin.  

Presentatie

Haal uit de vormpjes, leg er wat rozemarijn op en serveer lauwwarm.

Wijnsuggestie
n.v.t.

Mini-quiche met magret fumé en champignons

PDF dowloaden | Afdrukken