ZEEBAARS , SESAM , CURRY , KORIANDER

ZEEBAARS  ,   SESAM   ,   CURRY   ,   KORIANDER

Menugang Tussengerecht

Soort Vis

Jaargang 2018-2019 10-03

Keuken Internationaal

Type recept 0

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten

voor 4 personen:

4 zeebaarsfilet à 60 gr, 1 el boter, ½ el geroosterde sesamzaadjes, 2 el gehakte koriander, citroensap. Voor de saus: ½ ltr visbouillon, ½ el tahin (sesampasta), ½ el. citroensap, ½ el limoensap, ½ el currypasta, ¼ dl room, zeezout, peper, 50 gr koude boter om te monteren. garnering: 4 limoenpartjes

Bereiding

Kerf het vel van de zeebaarsfilet enkele malen in en bestrooi met peper en zout. Bak de vis kort op de huidzijde (ca 1-2 minuten) krokant en goudgeel, draai ze om en bak ze nog ½ minuut op de andere kant. Besprenkel met wat citroensap. Haal ze uit de pan en breek of snijd de filets in gelijke stukken.

Saus:  Breng de visbouillon met de sesampasta en currypasta (let op met de pittige currypasta !) langzaam aan de kook en laat zachtjes trekken, voeg de limoen en citroensap (naar smaak) toe, vul op met de room en laat enigszins indikken. Leg de vis in de saus en warm nog na gedurende 3-4 minuten. Schep ze dan uit de saus.

Presentatie

Verdeel de visfilets op een klein bordje met diepe spiegel, schenk de saus er overheen. Bestrooi met gehakte koriander en leg 'n partje limoen op de rand van het bord. 

Wijnsuggestie
Voor dit gerecht hebben we een volle en ietsje filmende wijn nodig om met de pittige volle saus te kunnen combineren. Een houtgerijpte Chardonnay zou wel passen, we kozen echter een klassieke Elzasser van het Huis Achille Thirion. Deze Pinot Gris heeft een subtiel maar rijk bouquet, een volle en kruidige aromatische smaak en heeft ook het zo kenmerkende licht zoetje, eigen aan dit druivenras. In de finale verschijnt een overheerlijk zuurtje. Leverancier: Bensdorp Wijnen.

PDF dowloaden | Afdrukken