OESTERS , PREI , CAVA

OESTERS   ,   PREI   ,   CAVA

Menugang Amuse

Soort Overige

Jaargang 2018-2019 05-01

Keuken Frans

Type recept 0

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten

voor 4 personen:

Oesters: 4 grote oesters creuses, 10 cm wit van prei, boter,  peper en zout, 1 teentje knoflook, panko, gekneusde roze peperkorrels, 5 sprieten bieslook voor de garnering  Cavasaus: voor 20 personen= hele groep):  5 dl cava,  3 dl room, peper en zout.

Bereiding

Oesters: Open de oesters, haal ze uit de schelp (bewaar het vocht en 'was' daarin de oesters). Giet het vocht door een fijn zeefje en leg de oesters er weer in terug. Spoel de schelpen schoon. (blancheer het in het kistje bijgevoegde groene wier, zodat het helder van kleur wordt)

Gestoofde prei: Snijd het wit van de prei in dunne ringen en fruit in de boter enkele minuten aan (blond houden). Bestrooi met peper en zout en voeg de fijngehakte knoflook toe. Blus af met een scheutje water. Laat 10 minuten zachtjes garen. Haal de pan van het vuur, doe er 1 el oesternat bij en houd warm.

Cavasaus: Laat de cava in ongeveer 5 minuten tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat in 3 minuten tot sausdikte réduceren. Breng op smaak met peper en zout en 1 el oestervocht.

Presentatie

Schep de prei in de schelpen, leg de oesters met aanhangend vocht er op en dek af met de saus. Kneed de panko en de gekneusde roze peperkorrels met een klontje boter tot korrelig. Bestrooi hiermee de oesters en laat onder de grill gratineren. Bestrooi daarna met geknipte bieslook. Garneer het bord met een beetje heldergroen geblancheerd wier.

Wijnsuggestie
n.v.t.

PDF dowloaden | Afdrukken