SOEP > ROMIGE BROCOLISOEP MET SHI-ITAKE

SOEP > ROMIGE BROCOLISOEP MET SHI-ITAKE

Menugang Soep

Soort Overige

Jaargang 1999-2000 13-02

Keuken Internationaal

Type recept Overige

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten

voor 8 personen:

5 dl. kippenbouillon , 400 gr. broccoli 5 eetl. olijfolie , 150 gr. boter peper en zout
2 sneden wit brood zonder korst

40 gr. pancetta, 150 gr. shi-i-takes

4 eetl. gesneden bieslook

1 14 dl. crème fraîche / scheutje melk
4 takjes kervel


Bereiding


Kook de broccoli in ca. 6 min. gaar in ruim gezouten water. Schrik af op ijswater. Droog de broccoli zorgvuldig en pureer dan in de foodprocessor. Snijd het witbrood in blokjes van

1 x 1 cm., meng ze met wat olijfolie en zout en bak ze in de oven van 150 gr. in 20 min. bruin (croûtons). Snijd de pancetta en julienne en bak deze knapperig, laat uitlekken op
keukenpapier en verkruimel ze met behulp van een deegrol
. Verhit 2 eetl.
olijfolie en 1 eetl. boter, voeg de klein gesneden paddestoelen toe en roer tot ze vocht beginnen af te geven,
voeg dan nog 1 eetl
. boter toe en de fijngesneden bieslook.

Breng de bouillon met de broccolipuree, 3 eetl. olijfolie en 150 gr. boter zachtjes aan de kook. Doe vervolgens de soep met 3 eetl. crème fraîche in de foodprocessor en breng op
smaak met peper en zout
.
Sla de overige crème fraîche met een scheutje melk op voor de garnering.



Presentatie

Schep op de bodem van een diep bord een lepel van de paddenstoelenragoût. Schenk er de soep op en schep er een lepel crème fraîche op. Strooi er de pancetta over. Garneer met een
takje kervel
.


Wijnsuggestie
nvt

PDF dowloaden | Afdrukken