ZEEWOLF > MET SAUSTERNESAUS

Menugang Hoofdgerecht

Soort Vis

Jaargang 1977-1978-1976 16-03

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten
ingrédiënten 4 personen:
500 gram zeewolf, 150 gram gesneden ontbijtspek
1 mooie dikke venkelknol , 1 sjalotje
1/4 ltr. room, 100 gram boter
l½ dl. Sauternes , enkele druppels citroensap
peper en zout

Bereiding
Snijd de vis in mooie stukken( ongeveer 5 cm.),wikkel er een plakje spek om en steek dit vast met een coctailprikkertje. Snijd de venkel zo dun mogelijk op de snijmachine, Snipper het sjalotje en laat het in de boter zachtjes aanfruiten, Zo dat het blond blijft,déglaceer met de wijn en laat het vocht flink reduceren (inkoken) tot sausdikte. Doe de venkel erbij,breng de saus op smaak met een weinig citroensap en peper en zout en monteer de saus met enkele klontjes ijskoude boter. Bak intussen de visrolletjes op een hoog vuur in de boter mooi bruin,

Presentatie
Schep de saus op de voorverwarmde borden, leg er de visrolletjes(zonder prikkertjes!) rondom in (5 p.p.) en garneer met venkelgroen. Serveer er gebakken aardappeltjes(pommes parisiennes) bij.

PDF dowloaden | Afdrukken