BD 2018: TOMAAT GEVULD MET GARNALEN IN MELOEN/GRANNY SMITH SOEPJE

BD 2018: TOMAAT GEVULD MET GARNALEN  IN MELOEN/GRANNY SMITH SOEPJE

Menugang Amuse

Soort Overige

Jaargang 2004-2005 11-01

Keuken Frans

Type recept 0

Sterren

Koud Ja

Warm Nee

Ingredienten
10 PERSONEN:
10 middelgrote tomaten (tasty tom)
250 gr. Hollandse garnaaltjes
1 eetl. mayonaise / ½ eetl. crème fraiche
1 afgestreken eetl. gehakte peterselie
peper uit de molen
soepje:
1 galiameloen / 1 granny smith met schil
1 kleine bos basilicum / tabasco / gembernat
peper en zout

Bereiding
Doe het vruchtvlees van de meloen, samen met de partjes appel en de basilicum in de mixerblender en draai tot een gladde puree. Breng op smaak met gembernat, tabasco en zout. Maak de garnalen aan met een mengsel van crème fraiche, mayonaise, peterselie en peper. Ontvel de tomaatjes, snijd de kapjes eraf (laat het groene kroontje eraan zitten) en hol ze uit. Zout ze aan de binnenkant en zet ze ondersteboven weg op een theedoek. Vul ze met de aangemaakte garnaaltjes en zet het kapje er schuin op.

Presentatie
Schep het meloen- appelsoepje op kleine diepe borden. Zet het tomaatje in het midden.

PDF dowloaden | Afdrukken