KIKKERBILLETJES OP DE KLASSIEKE WIJZE MET PETERSELIEBOTER EN KNOFLOOK

Menugang Voorgerecht

Soort Vis

Jaargang 1983-1984 06-01

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten
8 personen:

24 kikkerbillen
100 gram peterselie
180 gram boter
2 teentjes knoflook
peper en zout

Bereiding
Was de kikkerbillen en snijd ze los van het bovenbeen, zó dat het vlees naar beneden gestroopt om het gewricht komt te zitten. Bestrooi ze met peper en zout en laat ze even liggen.( om in te trekken) (Hak het bovenbeentje eraf) Was de bladpeterselie en kook ze even af in water met wat zout. laat ze onder koud stromend water afkoelen en maak er met behulp van de keukenmixer/blender een fijne puree van Verhit 100 gram boter en bak de kikkerbillen snel mooi bruin, neem ze uit de pan en houd ze warm. Bak de geperste knoflook in dezelfde pan en voeg de peterseliepuree toe. Klop er de rest van de koude boter door. ( neem tijdens het kloppen de pan van het vuur).

Presentatie
Verdeel de peterselieboter over de warme borden en laat ze uitvloeien en leg de kikkerbilletjes als een krans op de borden. Serveer er vers stokbrood bij.

Wijnsuggestie
Drink er een eenvoudige goed gekoelde witte wijn bij (Blancs-de Blancs)

PDF dowloaden | Afdrukken