Zoek recept

Recepten

SORBET > RODE WIJNSORBET

SORBET > RODE WIJNSORBET

Menugang Tussengerecht

Soort -

Jaargang 2007-2008 07-04

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Ja

Warm Nee

Ingredienten
12 personen:
5 dl. suikersiroop 30 gr.Baumé
4 dl. fruitige rode wijn (Beaujolais of jonge Bourgogne)
2 dl. crème de cassis
2 eiwitten
36 cassisbessen

Bereiding
Maak de suikersiroop door 5 dl. water aan de kook te laten komen met 500 gram suiker. Meng met de wijn en de crème de cassis en kook samen met de suikersiroop op tot 16 gr. Baumé (Zie nalag keukentermen) Laat afkoelen, sla er de eiwitten onder en draai er in de sorbetière een mooie glad sorbetijs van.

Presentatie
Serveer in een ijskoud wijnglas en garneer met de bessen.

Wijnsuggestie
De sorbets zijn een beetje uit de gratie geraakt als smaakverfrisser. De wijncommissie wil graag een extra cachet geven aan dit tussengerechtje, door het ijs (suiker, rode wijn en crème de cassis) te laten begeleiden door een Italiaanse mousserende dessertwijn, een Brachetto, en wel de Castello del Poggio. De kleur is bleek robijn en het in het bouquet tinten van rozen en muskaat. De smaak is heel fris en aangenaam fruitig. Deze dessertwijn is in Nederland nog relatief onbekend. Het domein Castello del Poggio is gelegen in de Provincie Asti, een van de beste wijngebieden in de regio Piemonte. (ISPC)

PDF dowloaden | Afdrukken