Zoek recept

Recepten

PALING > WARME VISPATÉ VAN PALING EN SNOEKBAARS IN SINAASAPPELSAUS

Menugang Tussengerecht

Soort Vis

Jaargang 1986-1987 02-03

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten
voor 4 personen:
100 gr gefileerde snoekbaars, 100 gr gefileerde gerookte paling
1 groot ei, 1 eiwit, 1½ dl room,
8 roosjes brocoli.
SAUS:
1½ dl visfond (basisrecept), 1½ dl sinaasappelsap
200 gr gekoelde boter, enkele druppels citroensap
peper, zout.

Bereiding
Plaats de mengkom het deksel en mes van de magimix in de diepvries. Snijd de snoekbaars en de paling in kleine stukjes. Doe ze in de koude mengkom en laat tot een fijne puree draaien. Voeg ei , eiwit en de room toe en laat de machine nog 20 seconden draaien. Voeg peper en zout naar smaak toe (voorzichtig met zout!!). Beboter 4 timbaaltjes en vul ze daarna met de vismassa. Strijk de bovenzijde met een nat mes glad af. Plaats ze in een ovenslee en giet er zoveel kokend water bij dat ze tot 2/3 gedeelte in het water staan. Schuif de slede in een reeds voorverwarmde oven. (1600 C.) SAUS: Doe visfond en het sinaasappelsap in een stalen pan en laat reduceren tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg enkele druppels citroensap toe, neem de pan van het vuur en monteer de saus met de boter (boter stukje voor stukje door de saus kloppen). Neem de timbaaltjes zodra ze gaar zijn (16 - 18 minuten) uit de oven (controleer met een naald of vleesvork).

Presentatie
Stort de inhoud op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en garneer met enkele roosjes knapperig gekookje brocolli.

Wijnsuggestie
Een goedgekoelde ELZAS of een krachtige LOIRE wijn.

PDF dowloaden | Afdrukken