Zoek recept

Recepten

FOREL > LICHT GEROOKT MET GEMARINEERDE EN GEBAKKEN COQUILLE

FOREL > LICHT GEROOKT MET GEMARINEERDE EN GEBAKKEN COQUILLE

Menugang Tussengerecht

Soort Vis

Jaargang 2008-2009 09-03

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten
4 PERSONEN
4 verse forelfilets (met vel), olijfolie
8 verse handgedoken coquilles, citroensap
2 eetl. dubbelgedopte doperwtjes (vers of diepvries)
2 eetl. dubbelgedopte tuinboontjes (idem)
versgeraspte nootmuskaat
2 dl gesteriliseerde melk
zout en versgemalen peper


Bereiding
Ontgraat de forelfilets, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie. Rook ze in een rookoventje (met 1 theel. rookmot) in circa 5 minuten nèt gaar. Trek voorzichtig het vel van de filets. Open de coquilleschelpen, verwijder de ongerechtigheden, haal de coquille uit de schelp. Snijd 4 coquilles in stukjes en marineer ze in een beetje olijfolie, citroensap, zout en peper. Kook de doperwtjes en de tuinboontjes in kokend water met zout nèt gaar en breng ze op smaak met versgeraspte nootmuskaat en olijfolie. Breng de melk met een snuf zout en versgeraspte nootmuskaat in een pan tot tegen de kook aan en klop met een staafmixer tot luchtig schuim. Snijd de overige 4 coquilles horizontaal doormidden en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze op het allerlaatste moment om en om in olijfolie. Snijd de forelfilets overlangs (in de lengte) doormidden.

Presentatie
Leg op elk bord twee halve forelfilets naast elkaar met ertussen wat doperwten en tuinbonen en de gemarineerde in stukjes gesneden coquilles. Leg de plakjes gebakken coquille in het midden en garneer met melkschuim. Schenk er een streep olijfolie omheen.

Wijnsuggestie
Bij dit gerecht drinken wij een elegante, fruitige en frisse Spaanse wijn uit het Rueda gebied: "Tresolmas Lias", gemaakt van de Verdejo druif. Naast de tonen van wit fruit en citrus, is in de afdronk ook de smaak van amandel waar te nemen (Bart).

PDF dowloaden | Afdrukken