Zoek recept

Recepten

AMANDELCAKE MET EEN CRÈME VAN WITTE CHOCOLADE EN OLIJFOLIE, CHOCOLADECRISP EN GEMARINEERDE AARDBEIEN

AMANDELCAKE MET EEN CRÈME VAN WITTE CHOCOLADE EN OLIJFOLIE, CHOCOLADECRISP EN GEMARINEERDE AARDBEIEN

Menugang Nagerecht

Soort Overige

Jaargang 2008-2009 01-05

Keuken Frans

Type recept Overige

Sterren

Koud Ja

Warm Nee

Ingredienten
voor 4 personen
(1): Voor de basiscrème:
70 gr. magere melk, 10 gr. suiker
10 gr. bloem, 20 gr. eidooier, ¾ gelatineblaadje

(2): Voor de witte chocladecrème:
40 gr. ivoire (witte chocolade)
30 gr. extra vergine olijfolie
55 gr. opgeslagen room

Voor de witte chocolade-crisptablet:
100 gr. getableerde witte chocolade
10 gr. cornflakes

Gemarineerde aardbeien met basilicumchiffonade:
100 gr. aardbeiencoulis, 45 gr. suiker
2 blaadjes basilicum chiffonade
200 gr. ontkroonde aardbeien

4 plakjes amandelcake van 6x6cm en 6 mm dik,
(kant en klaar gekocht of bisquitdeeg )

Bereiding
WITTE CHOCOLADECRÈME: Basiscrème (1): Breng de melk met 8 gr. gram suiker aan de kook, vermeng de rest van de suiker met de eidooier en bloem, voeg dit aan de kokende melk toe laat 1 minuut op laag vuur al roerende verwarmen. Nu de geweekte gelatine toevoegen en op een plateau uitstorten, afdekken met plastic en iets af laten koelen op de werkbank. (2): De witte chocolade smelten en opmonteren met de olijfolie, dit lauwwarm vermengen met de basiscrème, enigszins af laten koelen en vermengen met 65 gr. opgeslagen room. DE SAUS: 50 gr. van bovenstaande chocoladecrème afhalen en afslappen met 5 gr. ongeslagen room. WITTE CHOCOLADE-CRISPTABLET: De witte chocolade smelten en vermengen met de cornflakes, hierna dun uitsmeren op plasticfolie en als de massa begint te stollen in vierkantjes van 6x6cm snijden en het midden eruit steken met een steker van 4 cm. doorsnede. GEMARINEERDE AARDBEIEN MET BASILICUMCHIFFONADE: De aardbeiencoulis en de suiker opkoken, iets laten afkoelen en warm op de aardbeien gieten en nu de basilicumchiffonade toevoegen.

Presentatie
Het plakje cake opspuiten met de witte chocoladecrème, hierop het vierkantje witte chocolade plaatsen, de opening opvullen met de gemarineerde aardbeien en garneren met het uitgestoken rondje. Aan de bovenzijde de gemarineerde aardbeien met chiffonade van basilicum, ervoor een streepje van de lopende crème met enkele druppeltjes olijfolie erin.

Wijnsuggestie
Een variant op de klassieke combinatie chocolade met Banyuls, biedt een jong gebottelde Banyuls, een zgn. rimage. Deze Vin Doux Naturel is niet geoxideerd, dieprood en frisfruitig wat goed aansluit bij de gemarineerde aardbeien in het gerecht. ISPC

PDF dowloaden | Afdrukken