Zoek recept

Recepten

SOEP > ASPERGE-CREMESOEPJE MET GARNALEN

Menugang Amuse

Soort -

Jaargang 1997-1998 16-01

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten
10 PERSONEN:
10 asperges
5 dl. room
100 gr. Hollandse garnaaltjes
peper en zout
takje kervel voor garnering

Bereiding
N.B.: Voor 10 personen 20 halve asperges (onderste stukken) gebruiken van het tussengerecht. Snijd de asperges in kleine stukjes en kook ze in de room goed gaar. Breng nu reeds op smaak met zout, een weinig nootmuskaat en peper. Pureer vervolgens in de blender en wrijf door een fijne bolzeef. Wanneer de crème te dun is deze evt. binden met wat aardappelzetmeel. Het is de bedoeling dat een lobbige crème ontstaat. Voor het uitserveren de crème in kleine porties met een staafmixer goed opkloppen

Presentatie
Verdeel de garnaaltjes over de voorverwarmde espressokopjes en schenk er de schuimende crème in. Garneer met een plukje kervel.

PDF dowloaden | Afdrukken