Zoek recept

Recepten

SOEP > ROMIGR KNO

SOEP > ROMIGR KNO

Menugang Soep

Soort -

Jaargang

Keuken Frans

Type recept -

Sterren

Koud Nee

Warm Ja

Ingredienten
VOOR 8 PERSONEN:
150 gr. wit brood zonder korst
250 gr. gepelde knoflooktenen (in pot te koop)
8 dl. gevogeltebouillon, 3 dl. room
30 gr. boter, zout en peper
kervel voor garnering

Bereiding
Blancheer de knoflookteentjes 2 tot 3 maal in melk. Snijd ze in de lengte doormidden en haal er de groene kern uit.( Indien knoflookteentjes uit een pot gebruikt worden is bovengenoemde werkwijze niet nodig en zijn ze klaar voor gebruik. Deze zijn echter wel minder smaakvol.) Breng ze daarna in de bouillon aan de kook en laat zachtjes 10 min. koken tot ze gaar zijn. Voeg dan het brood toe en breng weer aan de kook. Daarna direct in de magimix pureren onder toevoeging van de boter. Terug doen in de pan, room toevoegen en op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Indien de soep te dik is, extra bouillon toevoegen.

Presentatie
Schenk de soep in voorverwarmde borden op koppen en garneer met een takje kervel

PDF dowloaden | Afdrukken